dijous, 7 de juny del 2012

COMUNICAT DE L’ASSEMBLEA DEL PROFESSORAT DE L’IES LLUÍS VIVES


COMUNICAT DE L’ASSEMBLEA DEL PROFESSORAT DE L’IES LLUÍS VIVES DE VALÈNCIA EN SUPORT A L’ALUMNAT SANCIONAT I DENUNCIAT PER LA DELEGACIÓ DE GOVERN

Davant del fet que un bon grapat d’alumnes del centre han estat denunciats i sancionats per participar en actes públics durant els mesos de febrer i març d’aquest any, en defensa de la qualitat de l’ensenyament públic, en protesta per les retallades i en suport als companys retinguts a comissaria, volem donar a conèixer la categoria i perfil d’aquest alumnat. Destaquem la seua excel·lència acadèmica, la seua implicació en les nombroses activitats que s’organitzen en el centre com mercadets solidaris, commemoracions diverses, dia del llibre, representacions teatrals i activitats esportives, així com el seu impecable comportament en les activitats extraescolars en què han participat.  A més a més, estan totalment integrats en la vida del centre, i així ho demostren les seues actuacions en multitud d’àmbits.
D’altra banda, estem satisfets de la gran quantitat de premis que han obtingut en tota mena d’àmbits, artístics, científics, humanístics... i també cívics, així com de les mostres de solidaritat que han arribat de tots els racons del món. Especialment orgullosos estem dels estudiants de Segon de Batxillerat, que s’acaben de graduar amb resultats excel·lents: notes més altes que mai i 21 matrícules d’honor. Per tot això, mostrem un profund malestar davant les acusacions que se’ls imputen, ja que no coincideixen en cap cas amb la impecable formació humana basada en valors ètics, cívics i democràtics que tots ells presenten.
 De manera molt especial volem condemnar la kafkiana denúncia dels fets de “Zapadores” (17-Febrer), en què després de ser conduïts, acorralats, assetjats, retinguts durant hores, alguns d’ells apallissats, etc., ara damunt se’ls denuncia amb acusacions de tallar el trànsit i provocar incidents, quan en tot cas foren les forces policials qui ho feren, com mostren tots els vídeos, fotos i testimonis. Aquesta incomprensible maniobra de la Delegació de Govern ha provocat una allau d’al·legacions amb les quals ens solidaritzem. Així mateix, tornem a demanar la dimissió de la Delegada del Govern, Paula Sánchez de León, responsable de tot aquest desgavell i de la criminalització de joves i adolescents que són l’orgull d’aquesta comunitat educativa i de tota la societat valenciana.

Assemblea del Professorat de l’IES  Lluís Vives de València.

València, 6 de juny de 2012

Jornades-Taller per als joves

La Comissió d'ajuda de l'Assemblea de Mares, Pares, Professorat i Estudiants del Vives  ha organitzat, amb la col·laboració d'Amnistia Internacional, unes jornades-taller per ajudar als joves a desenvolupar la seua creativitat.

Aquestes jornades es celebraran durant el 19 i 20 del mes de juny.
Mireu el triptic( Triptictriptic2) i contacteu aviat.

dilluns, 4 de juny del 2012

"El enemigo" es gradua "cum laude" i amb molts premis

Els joves que protagonitzaren la Primavera Valenciana, l'alumnat de segon de batxillerat es graduaren el passat divendres, 1 de juny, a l'IES Lluís Vives de la ciutat de València. Un acte en el qual s'han reivindicat els valors de l'ensenyament públic en un centre pioner i referent de l’ensenyament secundari al País Valencià. 

Aquest alumnat ha obtingut al llarg del curs nombrosos premis acadèmics -en tots els àmbits del saber i de les arts- i dels valors cívics. Vint-i-una d'elles han finalitzat el curs amb Matrícula d'Honor en les seues qualificacions finals. 

"El enemigo" no para,  estudia, treballa, escriu, fa projectes, mostres i exposicions amb reconeguda excel·lència i, al mateix temps, reivindica i reclama la qualitat i l'excel·lència de l'ensenyament públic.  

Així és aquesta joventut: Un exemple per a tots i totes.