dimecres, 23 de gener del 2013

Acta de l’Assemblea General de la Comunitat Educativa del Vives del 15 de gener de 2013


Acta de l’Assemblea General de la Comunitat Educativa del Vives del 15 de gener de 2013


 -  Comencem amb uns minuts de retard per algun problema amb Internet (18:40 h.), però de seguida ens autoorganitzem com a assemblea: moderador, micros, torn de paraula, redactora dels acords, etc. Comencem recordant que els papers de la convocatòria s’han pagat amb diners de la caixa de resistència de l’Assemblea del Professorat. A continuació es consulta l’Assemblea Global sobre el logo dissenyat per Joan Ripoll Izquierdo (ací inclòs). Es projecta en la pantalla, s’accepta unànimement, es felicita el dissenyador i es decideix que a partir d’ara servirà per a identificar el material sorgit de l’Assemblea. Es ressalta la diferència (que el logo fa visible) entre l’IES Lluís Vives com a institució (amb els seus òrgans, reglaments, etc.) i l’Assemblea, que és autònoma i sobirana i té la seua pròpia dinàmica, establerta en reunions com aquesta i en la faena de les Comissions que hi reten comptes. Aclarit això, l’Assemblea felicita i manifesta el seu suport a l’equip directiu, i especialment a la Directora, que en els dies difícils del curs passat va saber mantindre l’actitud constructiva per a dur a bon port la nau del Vives, malgrat les pressions de tot tipus.
-  Des de l’Assemblea del Professorat es recorda que continuen les eixides de divendres a la porta del centre durant el segon pati (12:47 – 13:01) i s’anima la gent a participar en les pròximes mobilitzacions generals: 18G, 9F, 26G, 23F..., i en les pròpies, entre les quals es proposa una abraçada al Vives el 15F a l’acabar les classes i un tancament el 22F amb tallers, assemblees sectorials, etc. per a preparar la gran mobilització del 23F.
-  La Comissió de Premsa i Difusió recorda el seu paper com a “veu” de l’Assem-blea davant dels mitjans i les agències, i es compromet a fer un comunicat detallat per a difondre les valoracions expressades en aquesta Assemblea, així com una nota de premsa més sintètica amb els acords a què arribem. Així mateix, la Comissió proposa per a demà a les 10:30 h. la celebració d’una roda de premsa a les portes de l’Institut per a presentar aquests documents i el concert del 15F. Es demanen voluntaris per a participar-hi i s’accepta la proposta.
-  La Comissió d’Acció que està organitzant el concert del 15F explica (amb suport digital a la pantalla) com funciona el verkami o micro-mecenatge, com es poden comprar les entrades (d’una en una i per internet) i com es distribuiran els ingressos: després de pagar les despeses, el saldo anirà al compte de l’AJPV, de forma transparent i pública. Serà un concert de butaca, per anar en família, amb els 20 millors grups del moment, i serà un dia històric, un moment d’inflexió en la lluita per una educació pública de qualitat. Es resolen dubtes sobre l’organització i s’anuncia que també podran comprar-se les entrades físicament al col·legi Cervantes en horari escolar. Web del concert: http://www.verkami.com/projects/4159-concert-primaveravalenciana
-  En el mateix sentit es recorda la celebració d’una sèrie d’actes al voltant de l’aniversari de la Primavera Valenciana, com ara el Congrés “Pensar Valencià” a la Universitat de València, la “Ruta del Balafiament” (que culminarà dissabte 9F a les 13:00 a les portes del nostre centre), el concert de Ca Revolta al Palau de Congressos (1F), etc.
-  Es presenta a l’Assemblea el documental realitzat per la nostra antiga alumna Amparo Fortuny, “Estudiar en Primavera”, al voltant dels fets del curs passat. La pròpia directora ens el presenta i se’n projecta un tràiler que rep un calorós aplaudiment. Heus-lo ací: http://adf.ly/HSXEA
-  Un assistent intervé sobre una assemblea que hi ha demà al Micalet i sobre una possible confusió o solapament del concert i altres actes. Una estudiant li contesta que no hi ha cap conflicte ni solapament: la nostra és una assemblea global de la comunitat educativa del Vives, és autònoma i sobirana, i no té res a veure amb cap organització ni grup polític. El concert no se solapa amb res ni usurpa res, sols volem ajudar els advocats que porten mesos treballant sense cobrar pels nostres companys i rellançar la lluita contra les retallades i per una educació pública de qualitat.
-  A continuació, Enric, membre de l’Assemblea del Professorat, presenta un treball que ha fet sobre la LOMQE o “Llei Wert”, amb diapositives aclaridores i explicacions sobre el que significaria aquesta llei en cas d’aprovar-se: la conversió del nostre ensenyament públic en un sistema productor de mà d’obra barata i ideològicament regressiu, centralista i obscurantista. També suposaria la marginació de les llengües no castellanes i d’assignatures clau en la formació dels joves, mentre es privilegia la religió (catòlica) de forma exagerada. Predominaran criteris de competitivitat, revàlides externes contínues que segregaran l’alumnat des de menuts, etc. Es debat sobre aquestes qüestions i es demana al professor Enric que penge el treball al blog de l’Assemblea. Es prosseguirà aquest debat en la tancada del 22F.
-  L’AJPV (Associació Jurídica Primavera Valenciana), sorgida de la nostra comissió jurídica, a través del seu representant, Agustín Arenas, ens informa de la situació actual dels processos (encara hi ha pendents 50 recursos d’alçada i diversos judicis) i de les actuacions lletrades recents, així com del vessant pedagògic de l’AJPV: tallers de formació i divulgació a diversos IES, estudis sobre la inconstitucionalitat de la Llei Wert, etc. Se subratlla que els advocats NO han cobrat res i que els comptes són transparents. Es projecta a la pantalla l’estat de comptes de l’AJPV i, davant dels rumors i comentaris en algunes xarxes, s’aclareix la transparència absoluta dels comptes. Es tracta d’advocats per vocació, que no han facturat cap minuta, que fan la seua faena per compromís ètic i que se senten a gust, orgullosos i agraïts pel que han viscut en aquesta comunitat educativa. En eixa línia de transparència es demana un voluntari de l’Assemblea per a exercir de tresorer de l’AJPV: es presenta Pilar i s’accepta.
-  Diverses intervencions insisteixen en els punts tractats. Es felicita el professor Enric per la seua exposició i aclariments sobre la LOMQE, es destaca que ja hi ha hagut 2 avantprojectes, cosa que demostra que les mobilitzacions SÍ serveixen, és a dir, que anem guanyant batalles i hem de seguir.
-  També es ressalta en diverses intervencions la importància de la faena de l’AJPV, abans, ara i en el futur, i se li reforça tot el suport de l’Assemblea, manifestant moltes persones el seu testimoni d’aquest treball incondicional, desinteressat i professional (alhora que profundament humà) de l’equip d’advocats coordinat per Agustín Arenas.
-  Es decideix per unanimitat aprovar les propostes d’acció de l’Assemblea del Professorat: abraçada al Vives el 15F a l’acabar les classes; tancada a l’Institut la nit del 22F per a prosseguir el debat sobre la Llei Wert i preparar les pròximes mobilitzacions, especialment la gran manifestació del 23F. A més, es recorden les convocatòries del 26G (manifestació per la vesprada) i del 9F (13 h. a la porta de l’Institut, Ruta del Balafiament).
-  Finalment, es recorda la necessitat d’estar connectats i actius per a respondre a l’actualitat canviant. S`’intercanvien adreces de correus i s’apunten més voluntaris a les diverses comissions. Aquestes continuaran la faena. S’hi pot col·laborar i mantindre’s informat en el nostre blog, on també es pot trobar tota la història i la documentació de la nostra Assemblea:  http://assemblealluisvives.blogspot.com.es

-  Sense res més a tractar es dóna per acabada l’Assemblea a les 20:45h.               
València, 15-1-13