dimecres, 10 d’octubre del 2012

Acta de la reunió del 2-10-12 de l'APMPE del Vives



Acta de l’Assemblea General de la Comunitat Educativa del Vives del 2 d’octubre de 2012
-  Comencem a l’hora prevista (18:00 h), amb la Sala d’Actes pràcticament plena, especialment de pares i mares, així com de professors i estudiants de Nocturn (menys estudiants de Diürn del que era d’esperar), i en primer lloc ens autoorganitzem com a Assemblea: moderador, ordre del dia, duració prevista, repartidors del torn de paraula i del micròfon inalàmbric, redactora dels acords, ús del portàtil i del projector, etc.
-  Es recorda la informació general sobre la situació d’assetjament i degradació que pateix l’ensenyament públic, especialment amb l’anunciada LOMCE, que suposarà l’estocada final: vegeu el full de la convocatòria, on hi ha més explicacions sobre açò.
-  Un representant de l’assemblea del professorat (Josep-Lluís) recorda que continuen les eixides de divendres a la porta de l’Institut durant el segon pati (12:45 – 13:00) per a manifestar el rebuig a les retallades. Així mateix, se subratlla el desastre que suposarà la reducció i quasi desaparició d’assignatures com Música, Dibuix, Tecnologia... i del Bat Escènic. També es critica el projecte del govern d’eliminar el paper decisori dels Consells Escolars, triar la Direcció del centre (60% de vots) i altres mesures regressives que empobriran encara més l’educació. Finalment es recorda la disponibilitat de diversos professors per organitzar una tancada o acte semblant.
-  Excusada l’assistència del Coordinador de la Comissió de Premsa per malaltia, un altre membre d’aquesta comissió (Mari Luz) pren la paraula per a felicitar-se i felicitar l’Assemblea per la faena realitzada, que han dut els fets ací ocorreguts per tot el món, i es demana la renovació o ampliació de la Comissió amb més voluntaris, que s’hi apunten. També s’acorda redimensionar la comissió, anomenant-la “Premsa i Difusió”, per tal de potenciar els contactes, no sols amb els mitjans, sinó també amb altres centres i amb tot tipus d’entitats.
-  Les representants de la Comissió d’Ajuda a l’Alumnat (Maria i Violeta) fan un resum i balanç de la seua actuació durant aquests mesos, destacant l’aportació de Maria Gómez, experta en tècniques de creixement personal i resolució pacífica de conflictes. Les seues diverses intervencions en la nostra Comunitat Educativa van ser un bàlsam molt benvingut, tant en xarrades a la Sala d’Actes com en diversos tallers a les aules i altres espais. Es projecta un vídeo realitzat per la Comissió on es repassen els fets de la Primavera Valenciana i les intervencions esmentades, que culminaren amb una sessió patrocinada per Amnistia Internacional i on hi hagué de tot: realització d’un mural, aportacions de Maria Gómez com a terapeuta i d’Agustín Arenas com a advocat, etc. La presentació de les activitats de la Comissió i del vídeo documental reberen un fort aplaudiment de tots els assistents.
-  La Comissió Jurídica (representada per Enric) ens resumeix la seua actuació en defensa dels nostres estudiants, arran dels fets que començaren el 15 de febrer (amb les primeres detencions i agressions policials) i es prolongaren durant aquella “setmana de passió” en què tants joves (del Vives i d’altres llocs) foren identificats, detinguts i ferits per les forces d’ordre. L’advocat Agustín Arenas fa una síntesi de tot el procés, alhora que presenta a l’Assemblea l’AJPV (Associació Jurídica Primavera Valenciana), projectant i comentant els seus estatuts, objectius i mètodes. A més de l’actuació lletrada i d’investigació, es mantindrà una agenda jurídica amb estudi permanent de tots els casos que puguen afectar a les llibertats civils. I en especial se subratlla que aquesta AJPV, nascuda al caliu de la nostra Assemblea però amb vocació de servir a tota la societat valenciana, incorporarà un fort component pedagògic i preventiu (xerrades, debats, tallers...), plantejant-se com a  objectiu bàsic que els nostres joves coneguen els seus drets i deures. Es pretén així que un dels fruits de la Primavera Valenciana siga millorar l’educació cívica i democràtica de la nostra societat. Es proposa una votació a mà alçada sobre el suport que l’Assemblea dóna a l’AJPV: cap vot en contra, cap abstenció, unanimitat de vots a favor (amb la Sala d’Actes plena). Així doncs, l’Assemblea dóna tot el seu suport moral a l’AJPV, que a partir d’ara es presentarà públicament i començarà a fer el seu propi camí. S’anima a qui vulga a apuntar-se a l’AJPV, que d’ací poc tindrà pàgina web pròpia: podeu escriure a asociacionjpv@gmail.com. Seu física: c/ Dr. J. J. Dómine, 11-13ª, 46011 - València. Tel. i fax: 963670054.
-  Torn de paraula: Diverses intervencions demanen a Agustín si l’AJPV podria defensar el dret a l’educació, davant dels atacs actuals, i contesta que “hi ha cobertura”. També es proposa que si policies no identificats tornen a agredir sense justificació, es demane als agents identificats que detinguen els agressors, i si no ho fan, denunciar-los. Agustín: “Al nostre país no hi ha institucions que defensen els drets civils”. Diverses intervencions agraeixen a la Comissió Jurídica el seu excel·lent treball, i molt en especial es feliciten per la constitució de l’AJPV, una cosa “que estava en l’aire” i “que molta gent esperava”. També hi ha intervencions més específiques sobre la desaparició del Bat Escènic i assignatures com Música, Tecnologia, Dibuix... Es remarca la notable pèrdua en cultura, en qualitat de vida i en sensibilitat que pot suposar per a tota la societat, i es demana una reacció decidida per a rescatar les arts. Es proposa una Comissió d’Acció, a la qual s’apunten diverses persones. Es decideix mantindre la lluita per una educació pública de qualitat. Les diverses comissions continuaran la seua faena i l’Assemblea tornarà a reunir-se d’ací un temps. S’hi pot col·laborar i mantindre’s informat en http://assemblealluisvives.blogspot.com.es/                      València, 2-10-12