divendres, 20 d’abril del 2012

L'ALUMNAT DEL VIVES AL CONCURS EXPERIMENTA 2012

Diumenge que ve 22 d'abril, el Botànic acollirà la setena edició de "EXPERIMENTA 2012". Concurs d'Experiments i Demostracions de Física i Tecnologia, que organitza anualment la Facultat de Física de la Universitat de València, i que pretén convertir als estudiants d'ensenyament mitjà (ESO, batxillerat i cicles formatius) en protagonistes actius i creatius de la ciència.
L'alumnat de 4t d'ESO i de 2n de Batxillerat de l'IES Lluís Vives participarà amb un projecte en la categoria de Tecnologia d'ESO sobre cases bioclimàtiques amb control domòtic i tres projectes de Tecnologia de Batxillerat sobre aplicacions pneumàtiques amb autòmates de control i seguretat.
Durant la jornada, el concurs es transformarà en una fira oberta al públic general en la qual els participants podran mostrar i explicar els diferents treballs que opten als premis del concurs. Una bona iniciativa per apropar la ciència a la ciutadania i millorar la cultura científica al marc incomparable del Jardí.
PROGRAMA:
10:00-13:00 h. FIRA DE FÍSICA I TECNOLOGIA
La Fira de Física i Tecnologia constitueix la fase final del concurs amb els projectes que han estat seleccionats en el concurs. L'exposició es mostrarà a l'aire lliure en diverses zones del Jardí. Els visitants podran formular totes aquelles qüestions que desitgen per comprendre els principis físics en els què es basen els experiments, i podran votar als concursants i projectes preferits. Simultàniament, en el taller Fisicalandia, els més menuts podran construir demostracions senzilles de física.
13:30 – 14:00 h. LLIURAMENT DELS PREMIS I CLAUSURA
A l'Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic tindrà lloc el lliurament de premis del concurs. El jurat estarà presidit per la vicerectora d’Estudis.
www.uv.es/experimenta

Polsa damunt de
"EXPERIMENTA 2012" per visualitzar els projecteshttp://luisvives.edu.gva.es/file.php/1/Tecnologia/ProjVivesExperimenta2012.doc

dijous, 19 d’abril del 2012

De la comissió d'ajuda a l'alumnat: Les comparecències en la fiscalia de menors


Buenas noches a todos/as;
Tras este pequeño periodo vacacional me pongo en contacto con vosotros/as para quedar un día en Comisión y trabajar la continuidad de los talleres tal y como se plantearon en la ultima reunión y que posteriormente quedamos con Carmina, también evaluar los talleres que hicieron los/las alumnos/as y la charla de padres/madres a cargo de Maria Gómez.
Ahora os cuento; hay una idea que surgió desde los padres/madres a raiz de estar en la Ciudad de la Justicia el día que Andreu fué a declarar.
Tanto para él como para su madre Lola fué un gran apoyo vernos concentrados/as a otras personas del entorno del Luis Vives a su lado ese día. Tuvimos oportunidad de comentar cómo lo vivieron, charlar mientras esperaban en fiscalía y estuvimos con ellos/as hasta la salida de Andreu del Juzgado.
Comentaros que fué vergonzoso cuando la Fiscal de Menores recomendó a Andreu a una mediación , ésto suponía que él tenía que aceptar que habia "mordido un dedo a un policia" cuando él ni reconoció al policia y mucho menos que le mordió!. Al final, evidentemente no hubo mediación e irán a juicio...otro día más que Andreu perderá de clase!.
La próxima en acudir a la cita de juzgados es Almudena, el día es el 20 de esta misma semana. Es por lo que os propongo que como comisión demos difusión en el blog (no sé muy bien cómo se hace) en las redes hay un evento se puede difundir! (https://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/events/359667910743018/) y también a título individual (emails) y consigamos que se acerquen todas las personas posibles este día para apoyar a Almudena y su familia.

El mensaje para los/as chavala/es es este: No estabais solos/as el día de las sentadas y no estais solos/as tampoco ahora.


Esto nos ayuda también a nosotros/as como adultos comprometidos/as en la Comisión de Ayuda al Alumnado!
Quedo a la espera del próximo día de la reunión.
Un saludo.

Maria Escalona.
Equipo de Educación en DDHH de Amnistía Internacional en Valencia