dimecres, 16 de gener del 2013

Roda de premsa de l'Assemblea Global del Vives / Impacte en premsa diària / Rueda de prensa de L'Assemblea Global del Vives




RODA DE PREMSA DE L'ASSEMBLEA GLOBAL LLUÍS VIVES CELEBRADA EL 15/1/13 PRESENTANT EL CONCERT #PRIMAVERA VALENCIANA


Avui dimecres, dia 16 de febrer, davant les portes de l'IES Lluís Vives de València, ha tingut lloc la lectura i presentació del comunicat emès per l'Assemblea Global Lluís Vives, formada pel professors, alumnes i famílies del centre, que es van reunir ahir.

En aquest comunicat, que ha estat llegit per Clara Díes i Joan Ripoll, representants de l'alumnat, l'Assemblea ha recordat els fet que van conformar l'anomenada Primavera Valenciana, al febrer de 2012 i que va causar greus danys psicològics i personals a l'alumnat i que només es van poder solucionar gràcies a l'encertada actuació de l'equip directiu. També han destacat el paper jugat pels advocats i juristes de l'Associació de Juristes Primavera Valenciana (AJPV) que, de forma totalment desinteressada, ha portat la defensa de gran nombre d'afectats davant les detencions i sancions sofertes i per denunciar els danys que van rebre. Finalment, han convocat de forma pública el concert que tindrà lloc el proper 15 de febrer, en el Palau de Congressos de València, per recaptar fons per continuar amb la defensa dels casos pendents i per reclamar pels drets vulnerats.

A continuació ha intervingut Josep Lluís Navarro, en nom de l'Assemblea de Professors de l'IES Lluis Vives que ha assenyalat que el concert és una celebració que demostra que la comunitat escolar està disposada a enfrontar-se a les amenaces que planegen   sobre l'escola pública, avui focalitzada en la Llei Wert, encara en preparació, i que desarticula socialment els centres, es carrega el seu funcionament democràtic i els converteix en apèndixs dels governants de torn, tractant a l'alumnat com a mercaderia i introduint criteris de competitivitat que discriminen els més febles econòmicament, transformant-los en mà d'obra barata i submisa. També ha recordat les diverses convocatòries previstes pròximament, especialment Abraçada al voltant del Centre el 15F i el tancament en l'IES el 22F per debatre sobre l'aquesta llei. Per al professorat, tot això evidencia que la societat està despertant i adonant-se que no es pot deixar destruir l'educació.

En la seva intervenció, Pere Camps, director del BarnaSants, ha explicat la participació d'aquest prestigiós festival de cantautors en aquest esdeveniment manifestant que el concert #Primavera Valenciana forma part de manera natural de la programació del BarnaSants i del sistema de valors que el festival defensa.

En representació de la AJPV, l'advocat Agustín Arenas ha fet un balanç del treball sense ànim de lucre realitzat per aquesta associació durant aquest any, en la defensa de més d'un centenar d'alumnes i alumnes entre detinguts i sancionat, assenyalant que en tots els casos la sentència ha estat favorable o s'ha limitat a una simple amonestació enfront de les peticions en molts casos incomprensibles de la fiscalia. En aquests moments se segueix treballant en els casos pendents de judici. A més del treball de defensa lletrada, l'associació també té com a finalitats la pedagogia jurídica dirigida a estudiants de secundària i universitaris.
També ha intervingut, Jordi Castro, del Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA), presentant el congrés sobre els drets civils i l'educació que es va a desenvolupar a la Universitat de València a partir del 9 de febrer i el concert en el qual participaran el dia 14, els grups que ja no van poder incorporar-se al del dia 15.

Finalment, Pau Alabajos, en representació del col·lectiu de músics que participen desinteressadament en el concert (www.verkami.com/projects/4159-concert-primaveravalenciana) ha mostrat el seu orgull a participar en un esdeveniment cultural que mostra que l'esperit de la Primavera Valenciana segueix viu i disposat a defensar els drets d'els qui reclamen una educació pública, igualitària i de qualitat



Recull de premsa:
El Punt, Avui
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/610939-lassemblea-lluis-vives-celebrara-laniversari-de-la-primavera-valenciana-amb-un-concert-solidari-amb-els-detinguts-en-les-carregues-policials.html
La Vanguardia

20 minutos





RUEDA DE PRENSA DE LA ASAMBLEA GLOBAL LLUÍS VIVES CELEBRADA EL 15/1/13 PRESENTANDO EL CONCIERTO #PRIMAVERA VALENCIANA

Hoy miércoles, día 16 de febrero, ante las puertas del IES Lluís Vives de Valencia, ha tenido lugar la lectura y presentación del comunicado emitido por la Asamblea Global Lluís Vives, formada por el profesores, alumnos y familias del centro, que se reunieron ayer.

En dicho comunicado, que ha sido leído por Clara Díes y Joan Ripoll, representantes del alumnado, la Asamblea ha recordado los hecho que conformaron la llamada Primavera Valenciana, en febrero de 2012 y que causó graves daños psicológicos y personales al alumnado y que sólo se pudieron solventar gracias a la acertada actuación del equipo directivo. También han destacado el papel jugado por los abogados y juristas de la Asociación de Juristas Primavera Valenciana (AJPV) que, de forma totalmente desinteresada, ha llevado la defensa de gran número de afectados ante las detenciones y sanciones sufridas y para denunciar los daños que recibieron. Finalmente, han convocado de forma pública el concierto que tendrá lugar el próximo 15 de febrero, en el Palacio de Congresos de València, para recaudar fondos para continuar con la defensa de los casos pendientes y para reclamar por los derechos vulnerados.

A continuación ha intervenido Josep Lluís Navarro, en nombre de la Asamblea de Profesores del IES Lluis Vives que ha señalado que el concierto es una celebración que demuestra que la comunidad escolar está dispuesta a enfrentarse a las amenazas que se ciernen sobre la escuela pública, hoy focalizada en la Ley Wert, todavía en preparación, y que desarticula socialmente los centros, se carga su funcionamiento democrático y los convierte en apéndices de los gobernantes de turno, tratando al alumnado como  mercancía e introduciendo criterios de competitividad que discriminan los más débiles económicamente, transformándolos en mano de obra barata y sumisa. También ha recordado las diversas convocatorias previstas próximamente, especialmente Abrazo alrededor del Centro el 15F y el encierro en el IES el 22F para debatir sobre la dicha ley. Para el profesorado, todo esto evidencia que la sociedad está despertando y dándose cuenta de que no se puede dejar destruir la educación.

En su intervención, Pere Camps, director del BarnaSants, ha explicado la participación de este prestigioso festival de cantautores en este evento manifestando que el concierto #Primavera Valenciana forma parte de manera natural de la programación del BarnaSants y del sistema de valores que el festival defiende.

En representación de la AJPV, el abogado Agustín Arenas ha hecho un balance del trabajo sin ánimo de lucro realizado por esta asociación durante este año, en la defensa de más de un centenar de alumnos y alumnas entre detenidos y sancionado, señalando que en todos los casos la sentencia ha sido favorable o se ha limitado a una simple amonestación frente a las peticiones en muchos casos incomprensibles de la fiscalía. En estos momentos se sigue trabajando en los casos pendientes de juicio. Además del trabajo de defensa letrada, la asociación también tiene como fines la pedagogía jurídica dirigida a estudiantes de secundaria y universitarios.
También ha intervenido, Jordi Castro, del Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA), presentando el congreso sobre los derechos civiles y la educación que se va a desarrollar en la Universitat de Valéncia a partir del 9 de febrero y el concierto en el que participarán el día 14, los grupos que ya no pudieron incorporarse al del día 15.

Finalmente, Pau Alabajos, en representación del colectivo de músicos que participan desinteresadamente en el concierto (www.verkami.com/projects/4159-concert-primaveravalenciana) ha mostrado su orgullo en participar en un acontecimiento cultural que muestra que el espíritu de la Primavera Valenciana sigue vivo y dispuesto a defender los derechos de quienes reclaman una educación pública, igualitaria y de calidad.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada